Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Πανελλαδική συνάντηση στελεχών της ΠΑΣΚ την Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009


Αθήνα, 10 Νοέμβρη 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Πανελλαδική συνάντηση στελεχών της ΠΑΣΚ
την Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
Σύγκληση Πανελλαδικού Συμβουλίου, Γραμματέων, Προέδρων και Αιρετών της ΠΑΣΚ όλης της χώρας, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009, ώρα 17:00, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς (Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 - Αθήνα, κοντά στα γραφεία της Δ.Ο.Ε.)

Για την Π.Α.Σ.Κ. Π.Ε.
Ο Γραμματέας

Κώστας Τσικρικάς



Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις της Υπουργου Παιδείας για το σύστημα προσληψης των εκπαιδευτικών

Π.Α.Σ.Κ. Εκπαιδευτικών π. ε.

Αθήνα 12 του Νοέμβρη 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου, σχετικά με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών, η παράταξη της Π.Α.Σ.Κ. δηλώνει κατηγορηματικά πως η θέση του κλάδου, για διορισμούς σε ποσοστό 60% μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ και 40% μέσω του ενιαίου πίνακα με βάση την προϋπηρεσία, θέση που έχει διαμορφωθεί μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις, είναι αδιαπραγμάτευτη.


Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν σχεδιάσει τη ζωή τους με βάση τους νόμους και τους κανόνες που η ίδια η Πολιτεία έχει θεσπίσει και δε μπορεί να είναι «θύματα» αιφνιδιαστικών αποφάσεων. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι, οποτεδήποτε επιχειρήθηκαν «βίαιες» αλλαγές, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας, προκλήθηκαν εντάσεις και συγκρούσεις που τελικά έβλαψαν την ίδια την εκπαίδευση.

Η προσπάθεια δημιουργίας «τετελεσμένων» στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, θα μας βρει όπως πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Από την ΠΑΣΚ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Ανακοίνωση τοποθέτησης τελευταίας φάσης Αναπληρωτών

ΑΡΗΣ ΒΑΛΑΤΙΔΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
κιν. 6977275113 τηλ.σχολ.2810253082
Για κάθε ενημέρωση ή απορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου.


Ανακοινώθηκε νέα φάση Αναπληρωτών Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας.

Για να δείτε την ΣΤ' Φάση Αναπληρωτών ΠΕ70-Δασκάλων Σχολ. Έτους 2009-2010 Πατήστε Εδώ

Για να δείτε την ΣΤ' Φάση Αναπληρωτών ΠΕ60-Νηπιαγωγών Σχολ. Έτους 2009-2010 Πατήστε Εδώ

Για να δείτε την Γ' Φάση Αναπληρωτών ΠΕ06-Αγγλικής στην Π/βαθμια,Σχολικού Έτους 2009-2010 Πατήστε Εδώ


Μεταθέσεις 2009-2010

ΑΡΗΣ ΒΑΛΑΤΙΔΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
κιν. 6977275113 τηλ.σχολ.2810253082
Για κάθε ενημέρωση ή απορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου.


Από 2 έως 30 Νοεμβρίου 2009 θα πραγματοποιείται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για μετάθεση κατά το σχολικό έτος 2009-2010. Αυτό αφορά μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, εντός του οικείου ΠΥΣΠΕ, στα πειραματικά σχολεία, σε σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, και αμοιβαίες από περιοχή σε περιοχή. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν όσοι συνάδελφοι είναι διορισμένοι και το επιθυμούν. Υποχρέωση υποβολής αίτησης έχουν όλοι όσοι διορίστηκαν φέτος (2009).


Για να ¨κατεβάσετε¨ την εγκύκλιο Πατήστε Εδώ.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων


Συναδέλφισσες, -οι
Οι Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων πραγματοποιούνται σε μια περίοδο πολιτικών αλλαγών και ανατροπών που σηματοδοτήθηκαν με τη νίκη των δυνάμεων της προόδου, της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης στις εθνικές εκλογές στις 4 του Οκτώβρη 2009.
Η συντριπτική ήττα της Νεοδεξιάς παράταξης και της Νεοφιλελεύθερης αντίληψης για την κοινωνία, την οικονομία και τους θεσμούς, της παράταξης που εκτίναξε τα ελλείμματα σε πρωτοφανή ύψη, που υπερχρέωσε τα νοικοκυριά και τη χώρα, που ακύρωσε τον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο του κράτους, που απαξίωσε τις δημόσιες υπηρεσίες και εμπορευματοποίησε τα κοινωνικά αγαθά, που άφησε ασύδοτη την αγορά, δικαίωσε τους αγώνες του κλάδου και γενικότερα του δημοσιοϋπαλληλικού και εργατικού κινήματος.


Η καταψήφιση της Νεοδεξιάς διακυβέρνησης, της πολιτικής της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας , της βίαιης αναδιανομής του πλούτου υπέρ των εχόντων και κατεχόντων, του παγώματος των αποδοχών εργαζομένων και των συνταξιούχων και της πλήρους αθέτησης όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων και υποσχέσεων, κατέδειξε ότι ο λαός μπορεί καμιά φορά να αργεί, αλλά δεν ξεχνά και τιμωρεί αυτούς που τον παραπλάνησαν και του υφάρπαξαν την ψήφο του.
Η ΠΑΣΚ εκπ/κών Π.Ε. η Παράταξη των μεγάλων αγώνων και των ιστορικών κατακτήσεων, που αναβάθμισαν τον κλάδο, με συλλογική αυτοπεποίθηση και ενισχυμένη αξιοπιστία, με τη διαχρονική συνέπεια που τη διακρίνει στην προάσπιση των δικαιωμάτων των εκπ/κών και γενικότερα του κόσμου της εργασίας, θα συνεχίσει και στη νέα πολιτικο-συνδικαλιστική περίοδο να αναδεικνύει τα προβλήματα της δημόσιας εκπ/σης και των εκπ/κών και με τη συνεχή αγωνιστική παρουσία της, τις τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις, θα προωθεί τα δίκαια αιτήματα του κλάδου και θα διεκδικεί την ικανοποίησή τους.




Αυτός είναι ο ρόλος μας και θα τον υπηρετήσουμε στο ακέραιο. Η ιστορική μας διαδρομή εγγυάται τη μελλοντική μας πορεία και δράση, γιατί είμαστε πεπεισμένοι πως το σ. κ. είναι αναντικατάστατος θεσμός προστασίας και προώθησης των συμφερόντων των εργαζομένων.
Η θέση μας για το ρόλο και τη δράση του σ. κ. είναι υπέρ της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων, της διαλεκτικής λειτουργίας, της ενότητας στη δράση και των θετικών απαντήσεων στα αιτήματα των μελών του.
Με βάση αυτές τις αρχές και αξίες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος υπέρ του κόσμου της εργασίας, για δικαιότερο φορολογικό σύστημα, για μια ανάπτυξη με κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Θα πρωτοστατήσουμε για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για την εξασφάλιση των δημόσιων αγαθών της παιδείας της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης χωρίς διακρίσεις.
Θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν εκπ/σης, για τη βελτίωση της ποιότητας του δημόσιου σχολείου, του σχολείου των ίσων ευκαιριών για όλα τα παιδιά του λαού μας.
Η ΠΑΣΚ εκπ/κών θα προασπίσει την αξιοπρέπεια των εκπ/κών, θα διεκδικήσει την αποκατάσταση της αξιοκρατίας, της ισονομίας και ισοπολιτείας, αρχές και αξίες του κράτους δικαίου που καταπατήθηκαν από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Με συνέπεια, αποφασιστικότητα, με ολοκληρωμένες προτάσεις και επιχειρήματα, εκφράζοντας τη συλλογική συνείδηση του κλάδου, θα απαιτήσει από τη νέα κυβέρνηση την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου.
Θεωρούμε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις και δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης, για άμεση χρηματοδότηση της δημόσιας εκπ/σης με 1 δις ευρώ στον προϋπολογισμό του 2010 και 5% του Α.Ε.Π. για την Παιδεία συν 2% για την έρευνα, για κατάργηση της ωρομισθίας και καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής αγωγής, αποτελούν θετική απάντηση στο κυρίαρχο αίτημα του κλάδου για αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και των λειτουργών της.


1. Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του Α.Ε.Π.
2. Γενναία αύξηση των αποδοχών μας, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας και μόνο (1400 ευρώ καθαρά στο νεοδιόριστο και αποκατάσταση της σχέσης 1 προς 2).
3. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, κατάργηση της ωρομισθίας.
4. Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.
5. Δίκαιο σύστημα αμοιβών στο δημόσιο (Νέο Ενιαίο Μισθολόγιο).
6. Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
7. Ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του Ασφαλιστικού – Συνταξιοδοτικού συστήματος. Άμεση χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του Ο.Π.Α.Δ.
8. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων (καμία αύξηση των ορίων ηλικίας).
9. Πλήρη σύνταξη των εκπαιδευτικών στα 30 έτη, με 30/30.
10. Αποδέσμευση της 35ετίας από όρια ηλικία.
11. Κατοχύρωση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών – Ενιαία αντιμετώπιση του διδακτικού ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης.
12. Μείωση της αναλογίας μαθητών ανά τμήμα στο 1:20.
13. Στήριξη και ενίσχυση του Ολοήμερου Σχολείου.
14. Αναλυτικά προγράμματα και βιβλία, σύμφωνα με τις μορφωτικές

Προσδοκούμε πως οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν στο ακέραιο γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο δρόμος του αγώνα θα είναι μονόδρομος για μας. Το 2006 με το μεγαλειώδη αγώνα των 6 εβδομάδων αποδείξαμε ότι μπορούμε. Το ίδιο και με μεγαλύτερη ακόμη ένταση θα κάνουμε και στο μέλλον εάν και όποτε χρειαστεί.
Η ΠΑΣΚ εκπ/κών μαζί με όλους τους εκπ/κούς που αγωνιούν και αγωνίζονται για το παρόν και το μέλλον του Δημόσιου σχολείου διεκδικεί:

Όλοι μαζί για τη νίκη των δυνάμεων της ελπίδας και της προοπτικής.
Αγώνας για μια Δίκαιη Κοινωνία με Συνοχή και Αλληλεγγύη.
Αγώνας για ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και στη δουλειά.
Η νίκη της ΠΑΣΚ είναι και δική σου νίκη!

Από την ΠΑΣΚ ΠΕ