Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Καλή Σχολική Χρονιά!

Ηράκλειο, Σεπτέμβρης 2010
                                                
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Α/θμιας Ν. Ηρακλείου εύχεται σε όλους τους συναδέλφους, καθώς και  στους μαθητές μας μια καλή και γόνιμη σχολική χρονιά.

Καλωσορίζει όλους  τους  συναδέλφους  που για πρώτη φορά εργάζονται  στο Νομό μας, τους εύχεται καλή διαμονή και τους καλεί να πλαισιώσουν το Σύλλογο μας  «Δομίνικο Θεοτοκόπουλο».


Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με δυο αρνητικά δεδομένα: Τη μείωση των διορισμών κατά 50% λόγω του μνημονίου -διορίστηκαν στο νομό μας 56 δάσκαλοι και 36 νηπιαγωγοί- και το διπλάσιο αριθμό αιτήσεων συνταξιοδότησης 3.800 εκπ/κοί Α/θμιας Εκπ/σης.

Η συνδικαλιστική πίεση που η ΔΟΕ , αλλά και ο Σύλλογός μας άσκησε οδήγησε στον μεγάλο αριθμό πιστώσεων που δόθηκε για αναπληρωτές 7800 στην Π.Ε., ώστε καταφέραμε να καλυφθούν τα δεκάδες κενά που το προηγούμενο διάστημα , είχαμε καταγράψει. Αυτή τη στιγμή η εικόνα στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση στο νομό μας είναι η παρακάτω:

Προσλήψεις: Α΄φάση Αναπληρωτών 148 δάσκαλοι, 74 Νηπιαγωγοί, 28 δάσκαλοι ΣΜΕΑ, 5 νηπ/γοί ΣΜΕΑ, 16 γυμναστές, 15 αγγλικών, 14 πληροφορικής, 17 θεατρικής αγωγής, 20 καλλιτεχνικών, 18 μουσικής  αριθμός που καλύπτει το σύνολο των κενών σε νηπιαγωγούς, ενώ ελαχιστοποιούνται τα κενά  των δασκάλων και των ειδικοτήτων. Η σύμπραξη με τη δευτεροβάθμια εκπ/ση και ο εξορθολογισμός στη διαχείριση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων καθώς και η διάθεση εκπαιδευτικών από τη Δ/νση Λασιθίου, είναι στοιχεία που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι τη φετινή χρονιά θα έχουμε τη μικρότερη απώλεια χαμένων ωρών. Να θυμηθούμε τις προηγούμενες  χρονιές και κυρίως την περσινή που μετά την τοποθέτηση της α΄ φάσης αναπληρωτών είχαμε μόνο σε δασκάλους 156 κενά.

Δεν θα θριαμβολογήσουμε για τα αυτονόητα (κάλυψη των κενών), αλλά και δεν θα συνταχθούμε με τις λογής-λογής Κασσάνδρες  που επανειλημμένα προσπαθούν να αμαυρώσουν κάθε διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων. Ιδιαίτερα που οι περισσότεροι από αυτούς είναι υπεύθυνοι  για την πορεία των τελευταίων χρόνων.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η Εκπαίδευση είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συνεχώς τα δεδομένα αλλάζουν. Εκείνο που παραμένει, είναι οι στόχοι μας για μια Δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση.

 Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, με τη δραματική περικοπή μισθών  και συντάξεων, τις διαδοχικές αυξήσεις των εμμέσων φόρων, την κατάργηση εργασιακών μας δικαιωμάτων καθώς  και τις δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και θα είμαστε στην πρωτοπορία των αγώνων  για την ανατροπή τους.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και τοπικά και Πανελλαδικά 
μαζί με τους συναδέλφους μας 
για μια Παιδεία στην υπηρεσία του λαού και του τόπου.

Για την ΠΑΣΚ Εκπ/κών ΠΕ Ηρακλείου
Ο γραμματέας

Άρης Βαλατίδης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου