Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση με αφορμή το ενημερωτικό του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, Ζαχαρία Καψαλάκη περί αποχωρήσεων από την ΠΑΣΚ

     ΠΑΣΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                           24/4/ 2012
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
                                     
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
με αφορμή το ενημερωτικό του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου,
Ζαχαρία Καψαλάκη περί αποχωρήσεων από την ΠΑΣΚ

Οι δύσκολες καταστάσεις, οι αρνητικές συγκυρίες, οι κρίσεις έχει αποδειχθεί και ιστορικά πως αποτελούν τα κομβικά εκείνα σημεία όπου κάποιοι επιλέγουν, χρησιμοποιώντας τες προσχηματικά, να αναπροσδιορίσουν τη στάση, την προσωπική τους στρατηγική και, πιθανόν, να πάρουν καλύτερες θέσεις στην αφετηρία της νέας τους διαδρομής.


       Ως εκ τούτου δεν προκαλεί καμία έκπληξη η ανακοίνωση αποχώρησης του αιρετού ΠΥΣΠΕ Ν. Ηρακλείου από την παράταξη της ΠΑΣΚ. Επί της ουσίας αποτελεί το χρονικό «ενός προαναγγελθέντος θανάτου» που καταλυτική αρχή έχει, τη μη επιλογή του στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποίησε κάθε μέσο για να κατακτήσει το στόχο του και να υπηρετήσει τη διοίκηση που, μετά τη μη επιλογή του, καταγγέλλει!!!

          Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από εκείνο το γεγονός μέχρι σήμερα, απλά χρησιμοποιήθηκε για τη δήθεν δημιουργία ενός πλέγματος διαφωνιών προκειμένου να κρυφτούν τα σαφώς προσωπικά χαρακτηριστικά της διαφωνίας. Γενικολογίες και θολές αναφορές περί «ανεξάρτητων», «νέας γενιάς», «μαζικότητας», «περί ενωτικών και ελεύθερων ψηφοδελτίων!!!», σαφώς και δεν αποτελούν ιδεολογικό υπόβαθρο για τη δημιουργία νέων συνδικαλιστικών παρατάξεων, αλλά ουσιαστικά το «φερετζέ» που υποκρύπτει τους προσωπικούς σχεδιασμούς και αγωνίες κάποιων.
          Έτσι, λοιπόν, λυπούμαστε που με τον «παραγοντισμό μας», όπως αναφέρει η  ανακοίνωση των αποχωρησάντων δεν καταφέραμε να «διορίσουμε» - το πρώην μέλος μας και αιρετό του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου – Περιφερειακό Δ/ντή Κρήτης για να υπηρετήσει και από τη διοικητική θέση το σύστημα που τόσο σκληρά καταγγέλλει σήμερα. Υπενθυμίζουμε, όμως,  ότι το βασικό σύνθημα της παράταξής μας ήταν και παραμένει: «Στην παράταξη δεν μοιράζουμε θέσεις, παράγουμε θέσεις για το σχολείο και τον Έλληνα εκπαιδευτικό».
          Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους νέους συναδέλφους στους οποίους η παράταξή, μέσω της ψήφου των μελών της εμπιστεύτηκε σημαντικές συνδικαλιστικές θέσεις δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναδείξουν τις ικανότητές τους δεν υπάρχει καμία απολύτως πικρία ή ύστερη σκέψη. Ευχόμαστε η διαδρομή τους να κινηθεί σε αγωνιστικές και ανιδιοτελείς κατευθύνσεις, μακριά από καιροσκοπισμούς και προσωπικά χαρακτηριστικά στη δράση τους και τότε είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά στο μέλλον.
          Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, και στα πλαίσια της ελάχιστης δεοντολογίας καλούμε τόσο τον πρώην αιρετό της ΠΑΣΚ – γνωρίζοντας βέβαια πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το κάνει, καθώς τα περί «καρεκλών» που αναφέρει είναι μόνο για τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης – όσο και τους υπόλοιπους συντρόφους, να παραδώσουν τις συνδικαλιστικές τους θέσεις στους αναπληρωτές τους. Η εκλογή όλων μας έχει γίνει κάτω από την «ομπρέλα» της μεγαλύτερης παράταξης του κλάδου, της ΠΑΣΚ. Τυχόν άρνησή τους μεταφέρει από το στρατόπεδο των διαφωνούντων και αποχωρούντων στο στρατόπεδο των αποστατών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου