Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Την κοροϊδία….. και όχι την παιδεία έχουν ως πρώτη προτεραιότητα


ΑΡΗΣ ΒΑΛΑΤΙΔΗΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

κιν. 6977275113 τηλ.σχολ.2810253082

Για κάθε ενημέρωση ή απορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου.




Ηράκλειο 29-09-2009



Την κοροϊδία….. και όχι την παιδεία έχουν ως πρώτη προτεραιότητα

17 μέρες μετά την επίσημη έναρξη του σχολικού έτους παρά τις επίμονες δηλώσεις του Υπ. Παιδείας και του ΥΠΕΠΘ ότι «όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι στη θέση τους και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά» χιλιάδες παραμένουν τα κενά σε όλη τη χώρα.
Ο νομός Ηρακλείου είναι από τις πιο «πονεμένες» περιοχές με σχολεία που αδυνατούν να λειτουργήσουν εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό...




Ενώ εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές αναμένουν με αγωνία τις προσλήψεις αναπληρωτών το ΥΠΕΠΘ ακόμα και μετά την απελευθέρωση των προσλήψεων στην εκπαίδευση κατά την προεκλογική περίοδο, συνεχίζει τις προσλήψεις και στη Δ’ φάση με το σταγονόμετρο και διόρισε περίπου ένα αναπληρωτή για κάθε 4 έως 5 κενά!!! Συγκεκριμένα στο νομό μας σε σύνολο 130 κενών δασκάλων διόρισε 25, για 60 κενά νηπιαγωγών διόρισε 10. Καμία πρόσληψη για τους 18 καθ. Αγγλικής, 35 γυμναστές, 9 μουσικούς και 20 εκπ/κούς ΣΜΕΑ!!! Τέλος στερεί το ολοήμερο σχολείο σε μεγάλο αριθμό παιδιών των εργαζόμενων γονέων.



Καταγγέλλουμε

ü το ΥΠΕΠΘ που συνεχίζει και εντείνει την πολιτική των περικοπών, της υποχρηματοδότησης και της ιδιωτικοποίησης της παιδείας.
ü το ΥΠΕΠΘ που δεν καλύπτει με όλους τους αναγκαίους διορισμούς τα κενά στα σχολεία πριν τις εκλογές και τα καταδικάσει σε υπολειτουργία όπως καταδικάζει και τά παιδιά του νομού μας στερώντας τους το δικαίωμα στη μόρφωση !!!
Θα ενημερώσουμε όλους τους γονείς για την πραγματική κατάσταση των σχολικών μονάδων και τις προθέσεις του ΥΠΕΠΘ.

Παραθέτουμε το συγκεντρωτικό πίνακα με τα κενά στο νομό Ηρακλείου μετά και την τοποθέτηση των αναπληρωτών της Δ’ φάσης.


Ειδικότητες ΚΕΝΑ

1. Δάσκαλοι (ΠΕ 70) : 105
2. Νηπιαγωγοί (ΠΕ 60) : 50
3. Αγγλικών (ΠΕ 06) : 18
4. Φ. Αγωγής (ΠΕ 11) : 35
5. Μουσικής (ΠΕ 16) : 9
6. ΣΜΕΑ : 20


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου