Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Η ΔΑΚΕ ξύπνησε!!!


Αθήνα 1/12/2009


Η ΔΑΚΕ ξύπνησε!!!
Η ευρισκόμενη σε εξαετή κυβερνητικό λήθαργο παράταξη της ΔΑΚΕ ξύπνησε και μάλιστα μέσα στο «καταχείμωνο», προτείνοντας απεργιακές κινητοποιήσεις έντασης και διάρκειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της εκπαίδευσης...
Τα προβλήματα που αρνούνταν πεισματικά να δει στο πλήρως ταυτισμένο με την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης, πρόσφατο παρελθόν της.



Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία έξι χρόνια δεν πρότεινε ούτε μια κινητοποίηση, δεν έβγαλε ούτε ένα κείμενο καταγγελίας ακόμη και την εποχή που η κυρία Γιαννάκου απηύθυνε βαρύτατους χαρακτηρισμούς στους εκπαιδευτικούς και τα ΜΑΤ τους βομβάρδιζαν με χημικά. Ακόμη και τη μεγαλύτερη κινητοποίηση του κλάδου προσπαθούσε να απαξιώσει με μισόλογα και ψιθύρους περί δήθεν μη νομιμότητας της απόφασης κήρυξής της.

Τώρα, ξαφνικά, καμώνεται πως άλλαξε, πιστεύοντας πως η αλλαγή της αποτυχημένης κομματικής της ηγεσίας από μια νέα συντηρητικότερη, την απαλλάσσει από το παρελθόν της. Νομίζει πως μπορεί να καλλιεργήσει ένα νέο δήθεν αγωνιστικό προφίλ, χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί ότι οι παραταξιακές διαδρομές κρίνονται από όλους στο σύνολό τους.
Η προσπάθειά τους να προσδώσουν χαρακτηριστικά δικά τους, στην ΠΑΣΚ πέφτει στο κενό καθώς υπάρχει το παρελθόν, πρόσφατο και μακρινό. Η εμπιστοσύνη που πάντα εκφράζει ο κλάδος στην ΠΑΣΚ έχει στέρεες βάσεις και αναφορές σε όλους τους μεγάλους αγώνες και όλες τις μεγάλες κατακτήσεις των εκπαιδευτικών.
  • Η ΠΑΣΚ ήταν πάντα μπροστά στους αγώνες, το ίδιο κάνει και τώρα. Αυτή ήταν η πρώτη που αντέδρασε και μάλιστα άμεσα στις σκέψεις για αλλαγή στον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών ενώ σε όλους τους άλλους πήρε πολύ χρόνο να το αντιληφθούν...
  • Η ΠΑΣΚ είναι αυτή που έχει δηλώσει και το εννοεί πως οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής ζητημάτων που ο κλάδος θεωρεί αδιαπραγμάτευτα θα τη βρει στην πρώτη γραμμή έντονων και μεγάλης διάρκειας αγώνων.
Δυστυχώς για τη ΔΑΚΕ, αλλά ευτυχώς για τον κλάδο, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Από την ΠΑΣΚ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου