Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με αφορμή την αθώωση της πρώην Διευθύντριας του 132 Δημοτικού Σχολείου



Αθήνα Γενάρης 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή την αθώωση της πρώην Διευθύντριας
του 132 Δημοτικού Σχολείου.
Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδεχτήκαμε την απόφαση του δικαστηρίου που αθώωσε την πρώην Διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, Στέλλα Πρωτονοταρίου.

Το κατηγορητήριο, το οποίο υπαγορεύτηκε από πολιτικά πρόσωπα που κατείχαν πολιτικές θέσεις κλειδιά, διορισμένa από την κυβέρνηση του κυρίου Καραμανλή και διακατέχονταν από ακροδεξιές, ξενοφοβικές και μίζερες λογικές, κατέρρευσε σα χάρτινος πύργος.






Οι δικαστές με τις τοποθετήσεις και την απόφασή τους, απαξίωσαν πλήρως τους ηθικούς αλλά και φυσικούς αυτουργούς της σκευωρίας. Το σκληρό πρόσωπο της δεξιάς αναδείχθηκε για άλλη μια φορά μέσα και από την ξεδιάντροπη ομολογία του μηνυτή, πως ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΠΘ του υπαγόρευε ή να σταματήσει τα προγράμματα που υλοποιούσε το σχολείο ή να παραιτηθεί για να «διοριστεί» άλλος και να υλοποιηθεί η πολιτική απόφαση!!

Οι καταγγελίες μας για χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της εκπαίδευσης μέσα από τις απαράδεκτες επιλογές στελεχών όπου «θριάμβευαν» μόνο τα «δικά τους παιδιά», δικαιώθηκε για άλλη μια φορά.
Με έντονη απέχθεια ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και η εκπαιδευτική κοινότητα παρακολούθησε την απογύμνωση της ανάλγητης πολιτικής των «σεμνών και ταπεινών» στην Εκπαίδευση.
Η ΠΑΣΚ εκφράζοντας τη βούληση όλων των συναδέλφων, απαιτεί όχι απλά καταδίκη αυτών των σκεπτικών αλλά και σαφή και ορατή προσπάθεια από όλους να μείνουν στο παρελθόν αυτές οι λογικές και η Παιδεία να γυρίσει σελίδα κοιτάζοντας μόνο στο μέλλον. Κάθε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση θα μας βρει αρωγούς και συμπαραστάτες.


Από την Π.Α.Σ.Κ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου