Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Η θέση της ΠΑΣΚ για τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ


Η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, συγχαίρει με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του το νέο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Απόστολο Κλινάκη. Η θέση του περιφερειακού Διευθυντή έχει από όλους χαρακτηριστεί ως πολιτική και η πρωτοπόρα ανοιχτή διαδικασία που επιλέχτηκε φέτος για την πλήρωσή της, δίνει νέα χαρακτηριστικά. (Παρότι ο νόμος παρέχει αποκλειστική αρμοδιότητα αξιολόγησης, κρίσης, επιλογής και απόφασης στον Υπουργό Παιδείας, αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση μέσω της ιστοσελίδας της ανοιχτής διακυβέρνησης www.opengov.gr, της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας www.ypepth.gr, αλλά και των έντυπων μέσων ενημέρωσης.)




Για πρώτη φορά λοιπόν έχουμε χαρακτηριστικά διαφάνειας και συμμετοχής σε μια διαδικασία γνωστή και ανοιχτή σε όλους, που έδινε το δικαίωμα συμμετοχής με ηλεκτρονικό τρόπο σε όσους επιθυμούσαν, εφόσον διέθεταν τα παρακάτω προσόντα:
  • Επιστημονικά προσόντα: τίτλοι σπουδών - διδακτορικό, μεταπτυχιακό, μετεκπαίδευση, καταρτίσεις, συγγράμματα κλπ
  • Διοικητική εμπειρία: προϋπηρεσία σε διευθυντικές θέσεις- σχολικές μονάδες, Δ/νσεις και γραφεία διοίκησης της εκπαίδευσης, υπηρεσιακά συμβούλια κλπ
  • Κοινωνική δραστηριότητα: συμμετοχή σε θεσμούς και όργανα αναπτυξιακής, κοινωνικής, επιστημονικής και εκπαιδευτικής δράσης.
Τα παραπάνω ουσιαστικά και τυπικά προσόντα αξιολογούνται και συνυπολογίζονται προκειμένου να οριστεί ο Περιφερειακός Διευθυντής.
Η όποια πικρία για την μη επιλογή κάποιων, είναι ανθρώπινη και απολύτως κατανοητή. Ωστόσο, η κατασυκοφάντηση της διαδικασίας, και η διαφαινόμενη από κάποιους προσπάθεια μείωσης του επιλεγμένου προσώπου, θα μας βρει αντίθετους. Δεν προσφέρει στο στόχο που όλοι έχουμε θέσει για μια νέα σύγχρονη, ανοιχτή και έξω από πολιτικές πιέσεις, διαδικασία. Δεν απαντά στις προκλήσεις των καιρών και την αγωνία των συναδέλφων που επιθυμούν επιτέλους αξιοκρατία, διαφάνεια και λογοδοσία παντού.
Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πρωτοβουλίες του Περιφερειακού Διευθυντή που θα τείνουν προς την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων της εκπαίδευσης στην Περιφέρειά μας και θα δίνουν προοπτική και όραμα στην παρεχόμενη εκπαίδευση. Η θητεία του συναδέλφου μας στα συνδικαλιστικά όργανα επί σειρά ετών, αποτελεί εχέγγυο ότι θα συνεχίσει μαζί με το εκπαιδευτικό κίνημα , την πορεία αναβάθμισης της εκπαίδευσης και του ρόλου του εκπαιδευτικού μέσα σε αυτήν για ένα σύγχρονο σχολείο, που θα απαντά στις προκλήσεις της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας της εποχής μας προς όφελος των μαθητών μας.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 19/1/2010
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου