Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Θα κάνουν αγιασμό σε σχολεία χωρίς δασκάλους!

Με 200 κενές θέσεις ανοίγουν τα Δημοτικά στο νομό! Αγιασμός σε σχολεία χωρίς δασκάλους!
Περίπου διακόσιες θα είναι οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του νομού Ηρακλείου στις 11 του Σεπτέμβρη. Την εκτίμηση αυτή κάνει ο αιρετός στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου (ΠΥΣΠΕ) Άρης Βαλατίδης, τονίζοντας ότι φέτος την ημέρα του αγιασμού θα υπάρξουν κλειστά σχολεία!...

Εδώ Μετά την ολοκλήρωση της α’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση την περασμένη Δευτέρα, στο νομό Ηρακλείου παρουσιάζεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, όπως υποστηρίζει ο κ.Βαλατίδης, ένα τεράστιο έλλειμμα εκπαιδευτικών. «Αυτή τη στιγμή μετά τους 62 διορισμούς αναπληρωτών δασκάλων, των 20 νηπιαγωγών και ολοκληρώνοντας τη φάση τοποθέτησής τους την ερχόμενη Δευτέρα θα παρουσιαστεί για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ένα έλλειμμα 150 ατόμων σε δασκάλους και 30 σε νηπιαγωγούς, 15 σε γυμναστές και 5-8 σε μουσικούς» επισημαίνει ο ίδιος.

Ως παράδειγμα αναφέρει το 12 θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας που είχε οκτώ κενά, ενώ υπάρχουν και αρκετά μονοθέσια και διθέσια σχολεία που δεν έχουν τοποθετημένους εκπαιδευτικούς. Αυτό σημαίνει ότι αν δε γίνει κάτι άμεσα, την ερχόμενη Παρασκευή, ημέρα του αγιασμού, δε θα χτυπήσει το κουδούνι σε αρκετές σχολικές μονάδες.

«Για άλλη μια χρονιά επισημάναμε τα προβλήματα, ζητήσαμε από το υπουργείο να τοποθετηθεί στο θέμα αυτό, αυτό που εισπράξαμε ήταν η ειρωνεία του υπουργού: «Βρέστε μου έναν δάσκαλο κι εγώ θα τον διορίσω» και έρχεται ο ίδιος να διαψεύσει τον εαυτό του όταν ανακοινώνει και πάλι το άνοιγμα του συστήματος ώστε να μπουν οι εκπαιδευτικοί που τελείωσαν τους προηγούμενους μήνες τα πανεπιστήμια. Εκείνος είναι που δεν τους έδωσε τη δυνατότητα μ’ ένα ανοιχτό σύστημα να καταθέτουν αιτήσεις σε καθημερινή βάση, ώστε να γίνονται άμεσα και έγκαιρα οι προσλήψεις και να μπορεί να λειτουργήσει η Πολιτεία προς όφελος των παιδιών του ελληνικού λαού, όπως πραγματικά αξίζουν» καταλήγει ο κ.Βαλατίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου